Kachemakking
Image default
Business / Transportation and Logistics

Bromfiets olie kopen

Als je na de keuze van een leuke brommer denkt dat je klaar bent met kiezen heb je het mis; je moet ook de juiste bromfiets olie kiezen. En net zoals er veel brommer merken en types en uitvoeringen zijn, is dat ook het geval met bromfiets olie. Kies je voor goedkope bromfiets olie, merk olie, synthetische olie of frituur olie? Met onderstaande tips wordt de keuze voor de juiste bromfiets olie een stuk eenvoudiger!

 

1. Er zijn 3 soorten olie

  • Minerale olie is de goedkoopste olie
  • Semi-synthetische olie is wat duurdere olie
  • Synthetische olie is het duurste type olie

 

Een voordeel van synthetische olie is het voorkomen van afzettingen aan de motor. Fijne deeltjes worden opgenomen in de olie en zetten niet af op het motorblok. Je kunt met duurdere bromfiets olie dus later reparatiekosten besparen.

 

2. Gebruik altijd dezelfde olie

Dit geldt voor elke verversing behalve de inloopolie. Dat is een minerale olie die nodig is voor het inlopen van de motor. Na de eerste verversing na pakweg 500 km kun je zelf kiezen voor jouw favoriet. Duurder smeert doorgaans beter maar dat zul je niet altijd opmerken, let op met tussentijds wisselen tussen merken en types.

 

3. Let op de viscositeit

Omdat olie bij kou andere eigenschappen heeft dan bij warmte zijn er bromfiets olie soorten die meerdere types combineren. Veel fabrikanten adviseren 10W40, dat is een olie die je doorgaans het hele jaar kunt gebruiken. Controleer de instructies in de handleiding voor het type dat bij jouw brommer past. Let op het nummer met de W aanduiding.

 

4. Vervang regelmatig de olie

In de meeste handleidingen van brommers staat een onderhoudsschema, houd je aan die instructies. Als je op zeker wilt spelen kun je elke duizend kilometer de bromfiets olie vervangen, doorgaans liggen de cijfers op 500, 1500, 3000, 6000 etc.

http://www.e46.nl/verkeer/scooter-olie-kopen-online/