Kachemakking
Image default
Business / Transportation and Logistics

Wat kunt u doen bij een verstopping?

Heeft u een verstopping en wilt u deze zelf verhelpen? Door het lezen van dit artikel komt u te weten op welke manier u dit het beste kan verhelpen. Wacht dus met het inschakelen van een professional en probeer het eerst aan de hand van onderstaand stappenplan.

De rubberen ontstopper

Iedereen kent het wel: ‘de rubberen ontstopper’. Om te beginnen zal u de rubberen ontstopper kunnen gebruiken om de verstopping te verhelpen.

Wat moet u precies doen met de ontstopper? U laat eerst een beetje water in uw gootsteen lopen  en sluit de overloop opening af met bijvoorbeeld een theedoek. Vervolgens plaatst u de ontstopper op het putje van uw gootsteen en pompt u een paar keer hard met de rubberen ontstopper. Nadat u dit een aantal keer heeft gedaan, trekt u de rubberen ontstopper los van het putje en kijkt of de verstopping is verholpen. Doe dit een aantal keer opnieuw. De kans is groot dat uw verstopping hierna zal minderen of volledig weg zal gaan.

Zwanenhals schoonmaken

Is de verstopping nog niet verholpen? Maak dan de zwanenhals van uw gootsteen schoon. Dit doet u door de beker van de zwanenhals onder uw gootsteen los te draaien. Let wel: er kan veel vuil water uit de beker komen, dus hou er een emmer o.i.d. onder. Ziet u de verstopping niet zitten en zit de verstopping (waarschijnlijk) dieper? Pak dan een ijzerdraad om dieper in de zwanenhals te komen en de verstopping eruit te halen. Werkt dit niet? Bekijk dan onderstaande optie.

Het ontstoppingsmiddel

Ontstoppingsmiddel is zeer milieu onvriendelijk, gebruik dit daarom alleen als het echt niet anders kan. Ontstoppingsmiddel is erg chemisch en kan uw leidingen beschadigen. Gebruik daarom altijd handschoenen en spoel uw gootsteen achteraf goed af om irritaties aan uw huid etc. te voorkomen.

 

Bent u het spoor bijster en bent u opzoek naar een loodgieter die uw verstopping snel en adequaat verhelpt? SAM Loodgieter Leiden heeft veel ervaring met verstoppingen en maakt binnen no time korte metten met uw verstopping!