Kachemakking
Image default
Business / Transportation and Logistics

Vespa LX snor

Vespa is een scooter merk met een lange historie. In 1946 moest de Italiaanse fabrikant Piaggio stoppen met de productie van oorlogsmaterieel. Ze bouwden destijds vliegtuigen voor het leger. Op basis van diverse onderdelen en materialen uit de vliegtuigbouw werd een scooter ontworpen die geschikt was voor zowel mannen als vrouwen en goed presteerde in het stadsverkeer. Dat werd de Vespa snor scooter. Zestig jaar na introductie van de Vespa scooter werd de Vespa LX scooter gelanceerd, zowel als Vespa LX snorscooter als een bromscooter. LX is de Romeinse aanduiding voor zestig.

 

Vespa LX snor- en bromscooter

De Vespa LX combineert die karakteristieke retro look met moderne details. Uiteraard is de techniek onder de kap geheel volgens moderne standaarden gemaakt. De overkapping van de Vespa LX snor- en bromscooter is van plaatstaal gemaakt, niet van kunststof zoals die meestal wordt gebruikt bij goedkopere merken.

 

Vespa LX snorscooter of bromscooter?

Het grote verschil tussen “snorren” en “brommen” is de maximale snelheid. Motorisch zijn de Vespa LX snorscooter en bromscooter aan elkaar gelijk. Door een begrenzer op de motor te plaatsen kan een snorscooter maximaal 25 km/u rijden en een bromscooter kan tot 45 km/u rijden. De cilinderinhoud van dit soort scooters is meestal 50cc hoewel er ook 25cc modellen bestaan. Vespa maakt ook retro motorfietsen met 125cc en 300cc. Daarmee mag je ook op de snelweg rijden.

 

Vaarwel Vespa LX snor/bromscooter, welkom Vespa Primavera

Na een succesvolle periode is de Vespa LX vervangen door de Vespa Primavera. Deze naam werd al eerder gebruikt maar de Primavera lijkt meer op de Vespa LX snor- en bromscooters dan de 45 jaar oude voorganger. Ten opzichte van de Vespa LX modellen is er aan de buitenzijde niet zoveel anders, je ziet het verschil vooral aan de koplamp die een andere vorm heeft. Onder de kap zijn er wel degelijk verbeteringen doorgevoerd, de Vespa Primavera is wederom het neusje van de zalm wat betreft retro scooters, net zoals de Vespa LX dat eerder was.

 

De Vespa LX snor- en bromscooters zijn niet meer leverbaar, neem daarom eens een kijkje op de pagina van de opvolger, de Vespa Primavera.