Kachemakking
Image default
Business / Transportation and Logistics

Stukadoor Zeist en omgeving gezocht?

Guy Munneke, stukadoor Zeist en omgeving, helpt u graag bij al uw stukadoorswerkzaamheden. Er valt veel te zeggen over hoe u een muur of plafond, buiten of binnen goed moet bepleisteren, zowel in de hoeveelheid tijd en moeite die het u kan kosten, als over uw tevredenheid over het eindresultaat. Zo heeft ieder zijn vak en Guy stukadoor al ruim 20 jaar met veel liefde voor het vak en zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Perfectie

Voor een perfect eindresultaat werkt Guy, stukadoor Zeist en omgeving met kwalitatief hoogwaardige materialen. Het laatste wat hij wilt is onvolkomenheden op uw muur of plafond die jarenlang in het oog zullen springen. Hij is pas tevreden als u dat ook bent.

Toch zelf aan de slag?

Op de eerste plaats kan het gebruik van het juiste gereedschap een hele uitdaging zijn om mee te beginnen. Vooral als u er niet aan gewend bent om ze te hanteren, dus voordat het stukwerk goed op de muur terechtkomt, moet u flink wat uurtjes besteden alleen al met oefenen van het gebruik ervan. Om problemen te voorkomen als u denkt toe te zijn aan het echte werk.

Alles goed schoon?

Voordat u begint, zorg ervoor dat de muur schoon is door stukjes bestaand pleister-, stof- of behang te verwijderen. Controleer de zuigkracht van de muur om er zeker van te zijn dat deze niet te poreus is. Als dit het geval is, zal het vocht te snel uit het pleisterwerk worden gezogen.

Water en gips mengen?

Gips en water mengen ruwweg de helft en de helft – dus een halve (schone) emmer water moet een volle emmer gips vormen. Bij het mengen van de pleister moet de pleister een dikke, romige consistentie hebben zonder klontjes. Probeer net genoeg toe te voegen om een hoopje bovenop het water te maken om mee te beginnen en de droge pleister moet worden toegevoegd aan een emmer schoon water, NIET andersom.

Begin klein

Probeer bij het pleisteren van een kamer geen twee muren te doen die elkaar raken, omdat u het risico loopt de ene muur te beschadigen en de andere te pleisteren. Zet ook alle radiatoren in de kamer uit om te voorkomen dat het pleisterwerk te snel droogt. Beginners moeten eerst op een klein oppervlak beginnen om er zeker van te zijn dat ze de juiste techniek toepassen, dus begin met een oppervlak dat slechts 30 minuten of minder nodig heeft voor de eerste laag.

Tip

Vol goede moed beginnen is bewonderenswaardig, maar bezint eer gij begint is hier zeker op zijn plaats. Het vraagt veel ervaring om een mooie, gladde, strakke muur te stuken. En het kost u zoveel tijd en tijd is ook geld. Ga daarom voor gemak en neem contact op met Guy Munneke voor een vrijblijvende prijsopgave.