Kachemakking
Image default
Business / Transportation and Logistics

Kartonnen dozen als verantwoorde keuze

Dozenhal heeft een groot voorraad kartonnen dozen om uw goederen veilig te verhuizen. Er zijn vele mogelijkheden om uw spullen in te verhuizen maar karton is een verantwoordelijke keuze voor het milieu en klimaat. De dozen kunnen op maat aangevraagd worden en U kunt zelf bepalen hoeveel u nodig heeft voor uw verhuizing of opslag. Bij het aanvragen krijgt u altijd eerst een vrijblijvende offerte zodat u kunt bepalen of het binnen uw budget past. Als u akkoord gaat met het voorstel en de offerte dan wordt uw bestelling zo snel mogelijk op de gewenste locatie geleverd door Dozenhals eigen transport.

Waarom zijn kartonnen dozen verantwoord?

U vraagt zich misschien af waarom kartonnen dozen verantwoord zijn voor het milieu en klimaat. Karton kan hergebruikt worden en dat levert diverse voordelen op voor het milieu. Per ton herbruikbaar karton wordt er ruim 266 kilogram aan luchtverontreiniging bespaart, er wordt 2.026 kilometer minder brandstof verbruikt bij gewone auto’s, het scheelt 20.000 liter water en drie kubieke meter aan stortcapaciteit. Kies daarom voor dit groene materiaal en hergebruik iedere doos want in de meeste gevallen is de doos na één of twee keer gebruiken nog in prima staat. Bovendien ontlast u niet alleen het milieu ermee, U bespaart ook nog eens op uw eigen portemonnee.

Duurzaam verpakken en transporteren

Wanneer u een bestelling plaatst, is het handig als u meteen kiest voor een groot aantal dozen – ook als het op maat gemaakt moet worden. Houd wel in gedachten om de juiste maat te kiezen zodat U de ruimte zo goed mogelijk benut en het transport niet te veel en te vaak de bestellingen hoeft te vervoeren. Niets is vervelender en slechter voor het milieu om een grote doos open te maken en dan een klein product er in terug te vinden met ruimte die is opgevuld met schuim. Ook Dozenhal legt hier de nadruk op.

Door een grotere bestelling te plaatsen in plaats van meerdere keren een kleine bestelling kan men besparen op kilometers en luchtverontreiniging als het gaat om het transporteren. Zo kan het transport in één keer alles meenemen en hoeft er minder vaak heen- en weer gereden te worden van A naar B.