Kachemakking
Image default
Business / Transportation and Logistics

HSV TMP: Specialist in kunststof spuitgietproducten

HSV TMP is dé specialist als het gaat om grote kunststof spuitgietproducten. Naast dat wij hier specialist in zijn, zijn wij ook nog één van de grootste leveranciers in Europa. Als u kiest voor HSV technical moulded parts, dan kiest u voor een organisatie die staat voor openheid. Verder vinden wij het belangrijk dat al onze professionals op een ongecompliceerde manier aan het werk kunnen gaan met veel passie voor hun vak. Wij werken met organisaties in diverse branches daardoor hebben wij tot dusver veel verschillende soorten producten ontwikkelt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan complexe behuizing voor medische instellingen, lichtgewicht kabelgoten voor kabelgoot spoorwegen, grote tunnelluidsprekers en explosie-bestendige deksels voor laboratoria centrifuges. 

Technologieën van HSV TMP

Bij HSV TMP werken wij met diverse technologieën. Eén van deze technologieën is deze productontwikkeling. Hierbij worden wij vaak betrokken bij diverse opdrachtgevers. Deze opdrachtgevers kunnen dan hun kennis delen van de markt waarin zij werken en wij onze expertise in kunststoffen. Zo komen wij samen tot een concept voor een product. Deze productontwikkeling bestaat uit vier stappen: de ideevorming, de maakbaarheidsstudie, het offertestadium en tot slot de engineering. Een andere technologie bij ons is het ontwikkelingstraject. Hoewel hier geen standaard tijdschema voor is, geven wij u graag een beeld van hoe zo’n ontwikkelingstraject er bijvoorbeeld uit kan zien. U moet altijd uitgaan van minimaal een halfjaar tijd voor het ontwikkelen en realiseren van een (kunststof) product. De zes fases die wij doorlopen zijn de detailengineering fase, de matrijsbouw, proefspuiten, evaluaties van het monster, hierna volgen de eventuele aanpassingen en komt er een nieuw monster, vervolgens wordt er een vrijgave gegeven door de opdrachtgever en wordt het product geproduceerd. Dit duurt nog ongeveer twee weken voordat u het product daadwerkelijk in handen heeft. 

Technieken

Ook werken wij nog met diverse technieken. Zo kunt u bij ons terecht voor spuitgieten van kunststof producten. Hierbij wordt de kunststof gesmolten onder zeer hoge druk in een matrijs. De gesmolten kunststof vervormt naar de holtes van de matrijs en stolt weer wanneer het koelt. Zo kunt u dus een product een bepaalde vorm geven met onze diverse spuitgiet technieken.